Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
De toekomst van elektrisch rijden ligt in de lithium batterij | Berichten.org

De toekomst van elektrisch rijden ligt in de lithium batterij

Het grootste obstakel van elektrische auto's, is de hoge prijs van een goede batterij. Gelukkig worden er sprongen gemaakt in de batterij technologie. De lithium-ion batterij lijkt de batterij te zijn met het grootste potentieel.

Welk onderdeel van een elektrische auto is het duurst? Uit gewoonte zeggen veel mensen al gauw: de motor! Toch ligt dat bij een elektrische auto net iets anders. Bij een elektrische auto zijn het juist de accessoires, de kleinere onderdelen die het duurst zijn. Wanneer elektrische auto’s in de toekomst onvermijdelijk de standaard worden, kijken we dus misschien niet naar de elektromotor. Maar juist naar de batterij, de reductor of de oplaadtechniek van de auto.

 

Momenteel is de batterij van een elektrische auto het duurste onderdeel. Vaak is meer dan de helft van de kosten afkomstig van de productiekosten van de batterij. Een goede batterij voor een elektrische auto moet namelijk aan veel eisen voldoen. De batterij van een elektrische auto moet krachtig genoeg zijn om een realistische actieradius te halen. Daarnaast moet de accu snel opladen, zodat de gebruiker niet teveel hinder ondervindt van een lange laadtijd. Daar bovenop moet de batterij ook nog worden bewaakt op overlading. Veiligheid is nog steeds een aandachtspunt bij sommige batterijen.

 

Waarom juist de lithium batterij zoveel potentieel heeft? Dat heeft ermee te maken dat dit type batterij relatief gezien ontzettend licht is. Bovendien levert dit type batterij een enorm vermogen, met een een lage gevoeligheid voor temperaturen. Een groot obstakel voor dit type batterij is dat ze bij extreme oververhitting echter kunnen ontploffen. Hierdoor moet een lithium batterij altijd worden geleverd met geavanceerd hitte detectie systeem. Dit zorgt ervoor dat de batterijen nóg duurder worden.

 

Gelukkig holt de batterij technologie vooruit. Moderne modellen kunnen grotere ladingen aan, zonder dat batterij ‘moe’ wordt. Het is bekend dat lithium-ion is op dit moment de batterij technologie met de meeste potentie. Minder bekend is dat Lithium-ion een verzamelnaam is voor verschillende soorten batterijen. De polymeercel batterij binnen deze categorie heeft de meeste potentie om dé batterij te worden van de moderne elektrische auto.


Bericht geschreven door: fleurluzac
Aantal keer gelezen: 733x
Toegevoegd op: 2015-07-10 15:03:49
Laatst gewijzigd op: 2015-07-10 15:03:49

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen