Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Verschillende soorten parfum | Berichten.org

Verschillende soorten parfum

Er zijn veel verschillende soorten parfum en je kan ze op verschillende manieren indelen. Er zijn bijvoorbeeld diverse soorten parfums waarbij de verhouding tussen geurbestanddelen en alcohol anders is. Daarnaast zijn de soorten parfum in te delen in een aantal geurfamilies.

Soorten parfum

Een parfum bestaat uit geurbestanddelen en alcohol. De verhouding hiertussen kan verschillen, waardoor er diverse soorten parfum ontstaan. De lichtste variant is eau de cologne, deze bestaan uit 3 tot 5% geurbestanddelen. Eau de toilette bevat iets meer geurbestanddelen, namelijk 5 tot 10%. Een eau de parfum bevat 10 tot 20% geurbestanddelen en een parfum bevat 20 tot 40%. Van de lichtere soorten parfum zul je iets meer moeten gebruiken om het parfum duidelijk te kunnen ruiken. De zwaardere soorten parfum kun je beter voorzichtiger aanbrengen, om te voorkomen dat je te veel in één keer aanbrengt.

 

Soorten parfum en geurfamilies

Parfums zijn in te delen in zeven geurfamilies. Deze geurfamilies zijn citrus, bloemig, varen, cyprus, houtachtig, amber en leer. Aan de hand van deze geurfamilies kun je een geur uitkiezen die bij jouw smaak past; bij elke geurfamilie staan bepaalde geuren centraal. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een frisse geur, dan is een parfum dat binnen de geurfamilie citrus valt erg geschikt. Bij zo’n parfum ruik je namelijk vooral geuren zoals citroen, limoen en/of sinaasappel.

 

Opbouw verschillende soorten parfum

Een parfum bestaat uit verschillende noten, namelijk de topnoten, de hartnoten en de basisnoten. De topnoten zijn de geuren die je het eerst ruikt vlak nadat je het parfum aanbrengt. Dit zijn vaak frisse geuren die na een aantal minuten verdwijnen. De hartnoten ruik je ongeveer 1 tot 2 uur na het aanbrengen, dit zijn meestal bloemige geuren. De basisnoten blijf je het langst ruiken, deze bestaan vaak uit harsen en houtsoorten.


Bericht geschreven door: Niels
Aantal keer gelezen: 530x
Toegevoegd op: 2015-01-26 10:37:27
Laatst gewijzigd op: 2015-01-26 10:37:27

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen