Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Schilderen op nummer | Berichten.org

Schilderen op nummer

Schilderen op nummer is een speciale vorm van schilderen. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen met schilderen op deze manier is een schilderset en een blad of karton waarop een, op voorhand getekende, afbeelding gedrukt is. Deze afbeelding is opgedeeld in verschillende vakken. In elk van deze vakken staat een nummer of een figuurtje, waarmee een kleur overeen komt. De bedoeling van deze prenten is dat je ze op correcte wijze inkleurt, door de aanwijzingen op te volgen.

Waar moet je op letten?

Als het de eerste keer is dat je schildert op nummer zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Zo moet je jezelf er bijvoorbeeld van verzekeren dat de verf die je gebruikt tijdens het schilderen dekkend genoeg is. Verf is namelijk het belangrijkste element in een kunstwerk. Als je namelijk een verfsoort gebruikt die te veel van de ondergrond doorlaat kan het gebeuren dat je prachtige kunstwerk verpest wordt doordat de aanwijzingen of nummertjes nog zichtbaar zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je na het schilderen, bij voorkeur met een dun penseeltje, de lijntjes die de rand van een kleurvakje aanduiden wegwerkt. Dit kun je doen door één van de aangrenzende kleuren uit te kiezen en daarmee met een trage beweging over de weg te werken lijn gaat. 


Mijn schilderij is af, en nu?

Nadat je je kunstwerkje hebt afgewerkt is het aan te raden om de legende, waarop staat welk getal naar welk kleur verwijst, die zich vaak bovenaan de tekening bevindt er van te knippen. Nu lijkt het alsof je de tekening volledig zelf hebt gemaakt. Ook kun je hem nu mooi inkaderen en ergens op een lege plaats in je huis uitgangen, of je kunt hem cadeau doen aan iemand. Vergeet ook niet om je verfborstels uit te wassen na gebruik, zo blijven ze als nieuw en kunt u ze de volgende keer opnieuw gebruiken.

 

Zo creeer je uiteindelijk je eigen prachtige kunstcollectie, misschien wel hartstikke waardevol. Ik wens je veel succes en plezier met je volgende schilderwerk.


Bericht geschreven door: Niels
Aantal keer gelezen: 1783x
Toegevoegd op: 2014-12-23 09:16:00
Laatst gewijzigd op: 2014-12-23 09:16:00

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen